XXIII SUOMEN NATURISTIPÄIVÄT

KRISTALLIRANTA 2.8-4.8.2024

 

YLEISINFO

 

Mikä on naturistipäivien idea ?

Useissa Euroopan maissa vietetään kerran vuodessa kansallista naturistipäivää, jolloin kaikki naturismista kiinnostuneet pyrkivät olemaan mahdollisimman paljon alasti. Samoin kyseisenä päivänä pyritään järjestämään teemaan sopivia tapahtumia. Suomessa vietettiin tämän idean mukaisesti Ole naturistina -teemapäivää ensimmäisen kerran vuonna 2002. Teemapäivään liittyvän ohjelman muoto ja tapahtumapaikka ovat vaihdelleet vuosien varrella: Ensin 7 kertaa Porin kupeessa Yyterin ranta-alueella, sitten 6 kertaa Hämeenlinnassa, Aulankojärven rannalla olevassa Aulangon lomakylässä ja nyt 10. kerran Säkylän Pyhäjärven rannalla, Kristallirannassa 2.8-4.8.2024 välisenä aikana. Ohjelman pääorganisaattorina toimii Suomen Naturistiliitto ry, jonka suojissa toimivat Luonnonmukaiset ry (LM ry) ja Suomen Naturistiklubi ry (SNC ry).

 

Mitä naturistiviikonloppuna sitten tapahtuu ?

Perjantaista sunnuntaihin ollaan alasti koko lomakylän alueella niin sisä- kuin ulkotiloissa. Kaikkien naturistien kannattaa tulla paikalle jo perjantaina ja yöpyä siellä koko viikonlopun ajan.

Perjantai on perinteinen tutustumispäivä, jolloin on majoittautumisen ja tervetulotilaisuuden lisäksi erilaista ilta- ja yöohjelmaa. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille naturisteille, mutta etukäteisilmoittautuminen on pakollista, kuten se on myös muiden tapahtumapäivien osalta.

Lauantai on varsinainen tapahtumapäivä, jolloin on aamuvarhaisesta lähtien yömyöhään erilaista ulko- ja sisäohjelmaa.

Sunnuntai on rauhallisempi oleskelupäivä, jolloin on hyvin vähän järjestettyä ohjelmaa, vaan päivä on varattu lähinnä omaehtoiseen oleskeluun.

     

Kuvat: Naturistipäivien yhteiskuva vuodelta 2006, 2009 ja 2014.

 

Miksi naturistiviikonloppua vietetään Kristallirannassa ?

Tapahtumapaikka on valittu sijainnin, koon, palvelutarjonnan ja saatavuuden perusteella. Palvelutarve on käytännössä vähintään seuraava:

Kenelle tapahtuma on tarkoitettu ?

Koko viikonlopun ohjelma on tarkoitettu kaikille naturisteille ja myös muille naturismista kiinnostuneille. Osallistujien ei siis tarvitse kuulua järjestäviin naturistiyhdistyksiin, vaan tilaisuuteen voi osallistua vaikka ei olisi koskaan ollut tekemisissä muiden naturistien tai naturistiyhdistysten kanssa. Pääasia, että koet alastomuuden normaaliksi, luonnolliseksi olotilaksi.

Järjestetyn ohjelman ja yksityistilaisuuden takia alueelle pääsevät kuitenkin vain etukäteen ilmoittautuneet naturistit sekä Suomen Naturistiliitto ry:n kutsuvieraat. Kaikkien alueelle tulevien on siis ilmoittauduttava etukäteen osoitteesta http://www.naturistiliitto.fi löytyvällä ilmoittautumislomakkeella. Jos haluaa tulla mukaan tilaisuuteen, niin ilmoittautuminen on tehtävä riippumatta siitä, majoittuuko alueella vai ei. Poikkeuksen tekee iltaravintolatilaisuus, josta kerrotaan enemmän seuraavassa kohdassa.

Tapahtumasta voi tarvittaessa tiedustella tarkemmin ottamalla yhteyttä Suomen Naturistiliittoon sähköpostitse info@naturistiliitto.fi , puhelimitse 050-3725926.

 

Mitä tilaisuus maksaa ja koska se on maksettava ?

Jokainen maksaa itse oman majoituksensa, ruokailunsa ja muut ravintolapalvelut. Lomakylän mökki/huonemajoitukset, vaunupaikat ja telttavaraukset sekä ruokailupaketit on maksettava etukäteen Suomen Naturistiliitto ry:n tilille. Maksuista lähetetään lasku mieluiten sähköpostitse, mutta tarvittaessa lasku voidaan lähettää myös kirjeitse hyvissä ajoin ennen tilaisuutta. Muut ravintolapalvelut (kuin ruokailupaketit) sovitaan ja maksetaan paikan päällä suoraan ravintolaan.

Kaikkiin talviasuttaviin mökkeihin (eli muut kuin Hirsimajat, motellihuoneet ja parakkihuone) on asennettu jäähdyttävä ilmastointi.

Jokainen vähintään 18-vuotias tilaisuuteen osallistuja joutuu maksamaan lisäksi ohjelmamaksun, joka laskutetaan etukäteen majoitusmaksujen tapaan. Ohjelmamaksut käytetään Suomen Naturistiliitto ry:lle tilaisuudesta koituvan ohjelman kulujen peittämiseen (järjestettävät ohjelmat sisä- ja ulkotiloissa, yleisen saunan kustannukset jne). Ohjelmamaksu on maksettava etukäteen tilille mahdollisen majoitusmaksun tapaan. Ohjelmamaksun suuruus on seuraava:

Majoittujat: Mökin ja huoneiden loppusiivous ei sisälly hintaan. Mökit käydään asiakkaiden lähdettyä puhdistusaineilla läpi, mutta perussiivous pitää itse suorittaa. Perussiivouksenkin voi myös ostaa lomakylältä ja se maksaa 20-100 euroa majoituksen/mökin koosta riippuen. Mikäli perussiivousta ei ole tehty, eikä sitä ole etukäteen tilattu lomakylältä (tai mökki on jätetty selkeästi törkeään kuntoon !), niin siivouksesta veloitetaan 50-500 euroa mökin kunnosta riippuen.
 

Mitä ravintolapalveluja on saatavissa ?

Lomakylässä on monipuolinen ravintola, jonka yhteydessä on myös kahvila- ja kioskipalvelut.

Ravintolassa on saatavissa niin aamiaista, lounasta kuin myös iltapalaa. Niiden osalta ruokalista tulee nähtäväksi lähempänä tilaisuutta.

Jos haet ruokaa seisovasta pöydästä, niin käytä ruokaa hakiessasi esim. pyyheliinaa lanteillasi niin, että ei ole pelkoa siitä, että sukupuolielimesi koskettavat tarjottavia ruokaa tai tarjoiluastioita.

 

Mitkä ovat peruutusehdot ?

Majoitus-, ja ohjelmamaksu on maksettava eräpäivään mennessä, tai muuten varaus peruuntuu. Jos kuitenkin sinulle tulee este osallistua tilaisuuteen, ja olet jo maksanut maksut, niin ilmoita siitä sähköpostitse info@naturistiliitto.fi tai soita Naturistiliiton numeroon 050-3725926 mahdollisimman pian. Peruutusehdot ovat seuraavat:

Mökki- ja huonemajoitus: 

Teltta- ja vaunumajoitus:

Alue- eli ohjelmamaksut ilman varattua majoitusta:

Etukäteen maksettu ruokapaketti:

 

Saako alueelle tuoda lemmikkieläimiä ?

Kyllä saa. Lemmikkieläimet on ulkona pidettävä kytkettynä. Mökeissä lemmikkieläimistä veloitetaan 20 euron lisämaksu (lemmikkieläimiä EI saa olla motellihuoneissa eikä hirsihuviloissa). Vaunualueella lemmikkieläimistä ei veloiteta kuluja. Lemmikkieläimiä ei voi tuoda sisälle ravintolarakennukseen. Jos otat lemmikkieläimen mukaan tilaisuuteen, niin ilmoita siitä etukäteen ilmoittautumislomakkeessa.

Mitä minun on syytä ottaa huomioon tilaisuuteen tullessani ?

Alä osallistu tilaisuuteen, jos sinulla on jokin tarttuva tauti.

Paikalla on sekä miehiä, naisia, lapsia, pariskuntia ja yksinäisiä. Kaikki ovat tervetulleita. Pääasia, että jokainen käyttäytyy niin, että oma käyttäytyminen on linjassa Suomen lain kanssa ja se on muita paikallaolijoita kunnioittavaa. Muistakaa siis seuraavat asiat:

Jos edellä olevista asioista jokin tuottaa sinulle ongelmia, niin mieti, onko tämä tilaisuus sinulle sopiva.